Matlab GPU(cuda) Coder ve Gözlemlerim

Matlab Gpu Coder ile histogram equalization fonksiyonunu cuda kernellerine çevirdim. yine java hatası veriyor ama önemsemeyin. Exe,dll, .lib,.so dosyaları bilgisayarınızda derleyicinin yolu kayıtlı değilse hata veriyor. o yüzden kod üretildikten sonra kendiniz derleyin. Visual studio cuda template işimi çok kolaylaştırdı.

Üretilen kod içinde disp,fprintf,error,warning,num2str gibi fonksiyonları kullanamıyorsunuz. Sadece ve sadece sayısal algoritma c,c++,cuda koduna çevrilebiliyor. Yani matlabtan bağımsız uygulama yapmak istiyorsanız arayüzü, imshow, num2str, try-catch, multithread, concurency işlemlerini kendiniz yapmak durumundasınız.
Bu matlab coder ve matlab GPU(cuda) coder araçlar algoritma geliştirmeyi ve test etmeyi hızlandırıyor, dile değil işe odaklanıyorsunuz ama başka bir dile ihtiyaç duymayacağınız manasına gelmiyor.

not: gpu coder da ufak bir bug var. matlab-host-computerden başka seçenek vermiyor ve intel IPP/SSE x86-64 seçeneği veriyor. Bu durum haliyle hata vermesine sebep oluyor. en fazla GNU99 kullanabiliyorsunuz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar