Kotlin-Native LLVM-ir Sorunları ve Çözümleri

Sorun 1. Doğru Dll versiyonunu yükleyememe:

Kotlin-Native derleyicinin kendisi java ile çalışıyor. Kullandığınız java versiyonunun 64 bit olduğundan emin olun. eğerki 32bit java versiyonu varsa bilgisayarınız java olarak 32bit versiyonu referans gösteriyor olabilir. Öncelikle işletim sisteminizin değişkenlerinden "JAVA_Home" değişkeninin doğru java yolunu gösterdiğinden emin olun.

Sorun 2. "Not enough heap" Yeterli hafıza olmama durumu:

Java Kullanılan hafıza miktarı yetersiz gelmiştir. İsteğe göre ayarlamak üzere işletim sisteminizin değişkenlerine "_Java_OPTIONS" değişkenini ekleyin ve değer olarak "-Xmx512M" yazın. Böylece java daha fazla yer açacaktır. Bilgisayarınız durumuna göre -Xmx1024M ve daha fazla yazabilirsiniz.


Sorun 3. Masaüstüne kaydettim ama powershell masaüstünü boş gösteriyor.(windows onedrive):

İlginç bir hata var windowsta. daha windows yüklendikten sonra onedrive açılıyor, eski dosyaları ve masaüstü simgelerini geri yüklüyor. Bu sırada işletim sisteminin masaüstü dosyası Onedrive masaüstü dosyası oluveriyor. Masaüstünde gördüklerin OneDrive Masaüstü klasörüdür. Powershell ise C:\Users\<Kullanıcı adınız>\Desktop dosyasına erişir. sorunu düzeltmek çok basit. dosyaya sağ tıklayın ve konumunu değiştir diyin. Birkaç dosya taşıma uyarısı gelecek dikkatlice okuyun ve dosya kaybetmeden işlemi tamamlayın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar